Export

Bij het exporteren van relatiegeschenken binnen de EU zijn er belangrijke belasting- en btw-regels om rekening mee te houden. Het is essentieel om te begrijpen welke btw-regels van toepassing zijn en welke documentatie nodig is voor een soepele afhandeling. In dit artikel bespreken we de relevante belastingaspecten, waaronder btw-vrijstellingen en de benodigde formulieren. Zo zorg je ervoor dat je aan alle wettelijke eisen voldoet en eventuele problemen bij de export voorkomt.

Belasting en btw

Wanneer je relatiegeschenken binnen de EU exporteert, zijn er enkele belastingregels waar je rekening mee moet houden:

1. Btw-regels: als je relatiegeschenken naar een andere EU-lidstaat verzendt, geldt in principe de btw van het land waar je gevestigd bent. Als je klant een btw-nummer heeft en de geschenken voor zakelijke doeleinden gebruikt, kan de btw vaak worden verlegd naar de klant.

2. Vrijstelling van btw: voor sommige goederen kan je mogelijk vrijstelling van btw krijgen. Dit is vaak van toepassing bij goederen die onder de drempelwaarde voor btw-vrijstelling vallen.

Formulieren en documentatie

Om relatiegeschenken correct te exporteren en aan de belastingregels te voldoen, zijn de volgende documenten vaak nodig:

1. Factuur: zorg voor een duidelijke factuur waarin het geschenk, de waarde en de btw zijn vermeld. Dit helpt bij douane- en belastingcontroles.

2. Verzenddocumenten: afhankelijk van het type transport en de waarde van de goederen kunnen verzenddocumenten zoals vrachtbrieven of verzendingsbewijzen vereist zijn.

3. Douaneformulieren: als je relatiegeschenken naar landen buiten de EU verzendt, zijn douaneformulieren noodzakelijk. Voor verzending binnen de EU is dit meestal niet vereist, maar controleer de specifieke vereisten van het land van bestemming.

Samenvatting

Bij het exporteren van relatiegeschenken binnen de EU hoef je meestal geen douanerechten te betalen, maar je moet wel de btw-regels volgen. Zorg ervoor dat je alle benodigde formulieren en documentatie bij de hand hebt om een soepele verzending te waarborgen. Het is altijd goed om te controleren bij de belastingdienst of een belastingadviseur voor specifieke details die op jouw situatie van toepassing zijn.

Specialist

Voor verschillende internationale klanten hebben wij de export van bedrukte relatiegeschenken mogen verzorgen in zowel binnen- als buitenland. Graag nemen wij het gehele traject op ons van productie (in onze eigen drukkerij) tot aan uitlevering in de gewenste landen. Meer weten? Dan mag je altijd contact met ons opnemen.