FSC-keurmerk

Wij bij Bedrukken.nl zijn er trots op dat wij artikelen met een FSC-keurmerk verkopen. Het label, opgericht in 1993, is een wereldwijd symbool voor het verantwoorde bosbeheer. Daarbij geloven we niet alleen in de verkoop van hoogwaardige producten, maar ook het belang van de duurzaamheid ervan. Wij informeren je graag over het belang van een FSC-keurmerk en wat het precies inhoudt.

Wat houdt het eigenlijk in?

Het FSC-keurmerk staat voor Forest Stewardship Council (raad voor goed bosbeheer). Dit internationale onafhankelijke keurmerk verzekert dat artikelen gemaakt van hout en bamboe uit verantwoord beheerde bossen komen. Het doel hiervan is om bossen te beschermen en het verantwoorde bosbeheer te stimuleren. Daarnaast zitten er regels aan vast voordat een product het label krijgt, zoals ecologische, sociale en economische criteria. De ecologische criteria houden in dat er bescherming is voor waterbronnen en dat de impact op het milieu minimaal zal zijn. Voor het sociale aspect geldt dat ook de bosbeheerpraktijken rekeninghouden met de omgeving van de bossen die er afhankelijk van zijn, zoals dieren. Als laatste, voor het economische gedeelte, geldt dat er rekening moet worden gehouden met het economische aspect op de lange termijn, zoals de bosbouwactiviteiten. Er moeten altijd genoeg hulpbronnen beschikbaar zijn. Als je dus van plan bent FSC-gecertificeerde producten te kopen, kan je erop vertrouwen dat ze bijdragen aan de bescherming van bossen wereldwijd en het duurzame bosbeheer.

Voordelen van een FSC-keurmerk

Als een product het label heeft, brengt dat verschillende voordelen met zich mee. Zo zorgt het ervoor dat het behoud van bossen wereldwijd verbeterd wordt en dat er verantwoordelijke houtkappraktijken worden uitgevoerd. Daarnaast is het ook milieubeschermend. Door de strenge ecologische normen zorgt het ervoor dat het minder impact heeft op het milieu. Denk hierbij aan het behoud van bronnen voor water, maar ook het verminderen van de uitstoot van verschillende soorten gassen. Als laatste brengt het label natuurlijk ook vertrouwen met zich mee. Het keurmerk biedt een betrouwbare manier om duurzame producten te herkennen. Daarnaast wordt er bijgedragen aan positieve milieuveranderingen en tegelijkertijd het behoud van bossen ondersteunen.

Artikelen die het label hebben

Wij bieden verschillende artikelen aan met een FSC-keurmerk, variërend van pennen, waaiers en andere producten gemaakt van hout of bamboe. Op onze website is het FSC-keurmerk eenvoudig te herkennen, zodat je met gemak onze selectie van duurzame houten en bamboe producten kunt herkennen. We hebben een label toegevoegd aan alle artikelen die dit keurmerk hebben, zodat dit goed zichtbaar is. Zo maken wij het voor jou makkelijker om bewuste keuzes te maken op onze website voor je bestelling!